Na koláč si pripravíme: 1 hrnček hladkej múky, 1/3 kocky rastlinného
tuku, 3 lyžice práškového cukru, 1 vajce, postrúhanú kôru z citróna, 2 banány, ½
dávky postrúhanej čokolády
Na šľahačku potrebujeme: 2 smotany na šľahanie, 3 lyžice kakaa, 4 lyžice
práškového cukru
Príprava šľahačky: Večer vymiešame smotanu na šľahanie s kakaom a cukrom krátko
povaríme (asi 1 ? 2 minúty).
Po vychladnutí vložíme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme.
Koláč: Múku, tuk, práškový cukor, trochu postrúhanej citrónovej kôry a
vajce spracujeme na cesto, ktoré necháme odpočívať hodinu na chladnom mieste.
Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme do tvaru tortovej formy na hrúbku asi 3
mm. Preložíme na slabo vymastenú tortovú formu, vytvarujeme mierne zvýšené
okraje, na niekoľkých miestach cesto popicháme vidličkou a dáme piecť.
Polovicu parížskej šľahačky navrstvíme na koláč, poukladáme na ňu na kolieska
nakrájaný banán a zakryjeme druhou polovicou šľahačky. Vrch posypeme postrúhanou
čokoládou a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame koláč ostrým
nožom na úhľadné kúsky.
Dobrú chuť Vám prajem,
Mária Bajsová