Úvodná stránka
Miestny úrad
História
Fotogaléria
Orgány samosprávy
Volebný program
Naše priority
Správne poplatky
VZN
Povinné údaje
Tlačivá
Archív príspevkov
Opatčan
Klub dôchodcov
Kalendár podujatí
Prenájom strediska
Dôležité kontakty
Odkazy
Zastupiteľstvo
RECEPT NA LINECKý KOLáč S PARížSKOU šľAHAčKOU
  Pridal: Mária Bajsová     Wednesday, 19.03.2003 12:00
 

Na koláč si pripravíme: 1 hrnček hladkej múky, 1/3 kocky rastlinného tuku, 3 lyžice práškového cukru, 1 vajce, postrúhanú kôru z citróna, 2 banány, ½ dávky postrúhanej čokolády
Na šľahačku potrebujeme: 2 smotany na šľahanie, 3 lyžice kakaa, 4 lyžice práškového cukru
Príprava šľahačky: Večer vymiešame smotanu na šľahanie s kakaom a cukrom krátko povaríme (asi 1 ? 2 minúty).
Po vychladnutí vložíme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme.
Koláč: Múku, tuk, práškový cukor, trochu postrúhanej citrónovej kôry a vajce spracujeme na cesto, ktoré necháme odpočívať hodinu na chladnom mieste.
Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme do tvaru tortovej formy na hrúbku asi 3 mm. Preložíme na slabo vymastenú tortovú formu, vytvarujeme mierne zvýšené okraje, na niekoľkých miestach cesto popicháme vidličkou a dáme piecť.
Polovicu parížskej šľahačky navrstvíme na koláč, poukladáme na ňu na kolieska nakrájaný banán a zakryjeme druhou polovicou šľahačky. Vrch posypeme postrúhanou čokoládou a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame koláč ostrým nožom na úhľadné kúsky.
Dobrú chuť Vám prajem,

Mária Bajsová


 
[ hore ]
[ Späť ]

Copyright © www.vysneopatske.sk Mestská časť Košice - Vyšné Opátske. Všetky práva vyhradené!

Vyhľadávanie