Škvarková plnka
Asi 30 ? 40 dkg zomletých škvariek zmiešame s 1 celým vajíčkom, pridáme 2
veľké lyžice kyslej smotany, soľ ? vegetu. Zmiešané natrieme na cesto.
Klasické kysnuté cesto
Asi z 1/2 kg múky po vykysnutí cesta vyvaľkáme na obdĺžnik cca 30 x 40 cm.
Potrieme škvarkovou plnkou a zvinieme do rolky.
Rolku nakrájame chrbtom noža (nie ostrím) asi na 2 cm kúsky, ktoré prekladáme na
suchý plech. (Ak sa nám odkrojený kúsok prevalí nabok necháme ho v tej polohe.)
Na plechu necháme cesto ešte asi 15. minút podkysnúť.
Vrch roliek potrieme rozšľahaným vajíčkom a vrch každej rolky posypeme sezamom.
Pečieme ako kysnuté cesto do ružova.
Dobrú chuť!
Milina Bučková