|
| |
|
|
Najprv si pripravíme:
1 kakaový puding
0,5 l mlieka
3 pol. lyžice kryštálového cukru
toto pomiešame, uvaríme a necháme vychladnúť.
Na prípravu cesta potrebujeme:
250g polohrubej múky
250g práškového cukru
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
5 vajíčok
1dcl oleja
1dcl vody
Na prípravu šľahačky potrebujeme:
2 šľahačky v prášku
3dcl mlieka
2 stužovače šľahačky
1 pol. lyžicu práškového cukru
Na prípravu krému potrebujeme:
2 kyslé pochúťkové smotany
2 vanilkové cukry
1 horkú čokoládu
Príprava cesta:
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech a malou lyžičkou naň poukladáme kôpky uvareného pudingu. Cesto upečieme.
Pochúťkové smotany vymiešame s vanilkovými cukrami a takto vymiešané ešte premiešame s pripravenou šľahačkou.
Upečené cesto necháme vychladnúť, naň rozotrieme pripravený krém zmiešaný so šľahačkou, ozdobíme postrúhanou čokoládou a necháme v chladničke celú noc.
Dobrú chuť!
Ing. Oľga Iglarčíková
|
|
[ hore ][ Späť do prehľadu príspevkov ]Copyright © www.vysneopatske.sk Mestská časť Košice - Vyšné Opátske. Všetky práva vyhradené!
|
|
|
| |